lehke-chilli-con-carne-s-mletym-masem-a-cokoladou

Chilli Con Carne

Suroviny pro 6 osob:

  • 500g mletého masa
  • 2 plechovky rajčat po 400 g
  • 1 rajčatový protlak
  • 1 konzerva červených fazolí v plechovce
  • 1 konzerva kukuřice v plechovce
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 tyčinka skořice
  • Olej
  • Římsky kmín
  • Sůl, pepř

Postup:

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme prolisovaný česnek a lžičku římského kmínu a asi minutu smažíme a mícháme aby se to rozvonělo. Přidáme mleté maso, sůl, pepř a smažíme dál, dokud maso nezhnědne. Potom přidáme rajčata z plechovky a rajčatový protlak, plechovky vypláchneme vodou, kterou přidáme do hrnce. Všechno zamícháme, navrch dáme svitek celé skořice a přivedeme k varu. Když se to začne vařit, zmírníme var a pomalu vaříme 1,5 hodiny. Poté přidáme fazole a kukuřici z plechovky. Už nevaříme, jenom prohřejeme. Dosolíme.

Podáváme s chlebem nebo s rýží, navrch můžeme přidat lžičku kysané smetany posypané pažitkou.

Sdílejte příspěvek:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email