kulajda

Kulajda

Suroviny pro 4 osoby:

  • hrst čerstvých hub
  • 4 velké brambory
  • 4 vejce
  • 1 smetana na vaření
  • Hladká mouka
  • 1 kostka kvalitního bujónu
  • Sůl, kmín, ocet, cukr

Postup:

Huby očistíme a nakrájíme na plátky, brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky. Do asi 1,5l vody dáme vařit houby, brambory a kopr (lze vynechat). Přidáme lžičku kmínu a lžičku soli. Vaříme asi 30 minut do měkka. Přidáme bujón a smetanu na vaření a do vařící polévky opatrně rozklepneme vejce. Jestli je potřeba, polévku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Vaříme ještě 10 minut. Polévku dochutíme cukrem, octem a případně dosolíme. 

Sdílejte příspěvek:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email