cc

Kuřecí nudličky s hráškem

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 šálek mraženého hrášku
  • 2 kuřecí řízky
  • 1 smetana na vaření
  • Provensálské koření nebo italské bylinky
  • Hotová jíška nebo mouka na zahuštění
  • Příloha (rýže, tarhoňa)

Postup:

Cibulu, papriku i maso nakrájíme na kousky. Na pánev dáme olej a osmažíme nakrájenou cibuli do sklovita. Přidáme nakrájenou papriku a nakrájené kuřecí maso. Opékáme až kuřecí maso zbělá. Přidáme provensálské koření. Používám bylinky v mlýnku, které se dají koupit už namíchané a při mletí se hezky rozvoní.  Mají v sobě už sůl, proto jídlo většinou nesolím. Chvilku ještě opékáme a zalejeme vodou tak, aby bylo maso  ponořené. Přikryjeme poklicí a dusíme až bude maso měkké (cca 20 min). Přilejeme smetanu na vaření, necháme provařit. Přidáme mražený hrášek, a když to celé začne vařit, zahustíme hotovou jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě. Ještě 3 minuty vaříme. Mezitím uvaříme přílohu a podáváme.

Sdílejte příspěvek:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email