Suroviny pro 4 osoby:
- 4 mrkve
- 2 petržele
- ¼ celerové bulvy
- Zbytky kuřete (hřbety)
- 1cibule, 1 stroužek česneku
- 1 kostka bujónu
- Sůl, koření do vývaru
Postup:
Do hrnce vložíme očištěné mrkve, petržel, celer, cibuli, česnek, kuřecí díly, koření. Zalejeme studenou vodou, osolíme lžičkou soli a dáme vařit. Až se to začne vařit, var zmírníme a necháme polévku probublávat. V ideálním případě vaříme polévku alespoň 2 hodiny. Poté polévku scedíme do jiného hrnce. Do čistého vývaru vložíme mrkve a obereme maso z kuřecích dílů. Ostatní tuhé části vyhodíme. Polévku dosolíme. Uvaříme si nudle.
Do talíře dáme uvařené nudle, zalejeme vývarem a doplníme petrželkou.