polivka-1-610x365

Kuřecí vývar

Suroviny pro 4 osoby:

  • 4 mrkve
  • 2 petržele
  • ¼ celerové bulvy
  • Zbytky kuřete (hřbety)
  • 1cibule, 1 stroužek česneku
  • 1 kostka bujónu
  • Sůl, koření do vývaru

Postup:

Do hrnce vložíme očištěné mrkve, petržel, celer, cibuli, česnek, kuřecí díly, koření. Zalejeme studenou vodou, osolíme lžičkou soli a dáme vařit. Až se to začne vařit, var zmírníme a necháme polévku probublávat. V ideálním případě vaříme polévku alespoň 2 hodiny. Poté polévku scedíme do jiného hrnce. Do čistého vývaru vložíme mrkve a obereme maso z kuřecích dílů. Ostatní tuhé části vyhodíme. Polévku dosolíme. Uvaříme si nudle.

Do talíře dáme uvařené nudle, zalejeme vývarem a doplníme petrželkou.

Sdílejte příspěvek:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email